Introductie

Duidelijk Nederlands voor anderstaligen, de Nederlandse cultuur in praktijk

Doel: Anderstalige volwassenen spreekvaardiger maken door naast vocabulaire en structuren een grote rol toe te kennen aan de culturele context. Cultuur is namelijk niet iets uit het verleden of van achtergebleven volkeren, maar een belangrijke factor in ons dagelijks leven.

Doelgroep: Duidelijk Nederlands voor anderstaligen is bedoeld voor iedereen die zijn spreekvaardigheid verder wil verbeteren. De methode is inzetbaar in individuele en in groepscursussen, binnen en buiten het Nederlandse taalgebied. Het boek bevat teksten, informatie en veel oefenmateriaal over de Nederlandse cultuur, waarden en normen etc. specifiek gericht op de spreekvaardigheid. Op de bijgevoegde audio-cd staan ingesproken teksten en spreekoefeningen.

Niveau: De methode is geschikt voor cursisten met een basisniveau van A2. Duidelijk Nederlands brengt de cursisten tot een taalbeheersingsniveau dat hen in staat stelt spreekvaardiger te zijn in dagelijkse en beroepsmatige taalgebruikssituaties. Ze zullen zich met meer zelfvertrouwen mondeling kunnen uitdrukken in allerlei gesprekssituaties.

Kenmerken:

  • gericht op spreekvaardigheid, met name het spreekvaardiger worden van de cursist
  • veel informatie over de Nederlandse cultuur
  • een schat aan oefenmateriaal
  • sleutel van de oefeningen
  • schematische overzichten van de grammatica in bijlage
  • overzicht werkwoorden met vaste preposities
  • kopieerbladen achter in het boek

De methode Duidelijk Nederlands voor anderstaligen bestaat uit:

Cursistenboek (incl. cd-rom) ISBN 978-94-90728-00-7 € 37,25

(prijzen exclusief 6% btw en verzendkosten)

Er is meer voor nodig om spreekvaardig te zijn in het Nederlands dan alleen kennis van vocabulaire en structuren. Kennis van Nederlandse waarden, gewoontes, normen en bepaalde omgangsvormen in formele en informele spreeksituaties spelen een belangrijke rol in het welslagen van de mondelinge communicatie.